Mimos Trimsalon

Uw kat in de trimsalon

Waarom brengen mensen hun kat eigenlijk naar de trimsalon?
Vooral (half)langharige rassen hebben vaak meer last van overmatig onderwol, indien u dit niet behandeld kan de vacht gaan klitten en uiteindelijk ook vervilten. Niet alleen (half)langharige rassen komen in de trimsalon, ook kortharige katten kunnen veel last hebben van losse haren, klitten en zelfs vervilting van de vacht. Dit kan voor de kat erg onprettig en zelfs pijnlijk zijn. Ook katten die wat ouder zijn, niet volledig gezond zijn of last hebben van overgewicht kunnen moeite hebben met het verzorgen van hun vacht. Een trimmer kan hierbij helpen uw kat zich weer prettig te voelen.Wat houd een trimbeurt in?

De katten(honden) die in de salon komen worden zonder sedatie (narcose/verdoving) getrimt. Ik probeer de kat/hond altijd eerst op zijn of haar gemak te stellen voordat ik aan de slag ga.
Voor mijn eigen veiligheid hanteer ik de regel dat als de nagels niet geknipt kunnen worden ik uw dier ook niet trim. Nagels knippen zit daarom bij de prijs in.
Mocht een behandeling niet in 1x lukken omdat uw dier bijvoorbeeld erg gespannen is mag u deze op een later tijdstip af komen maken. Als eigenaar mag u ook altijd bij een behandeling aanwezig zijn maar is geen vereiste.

Het trimmen van uw kat duurt ongeveer 1 uur maar kan langer of korter duren afhankelijk van hoe de behandeling verloopt en welke behandeling er wordt verricht. Ook kan het zijn dat uw kat in 2 keer (of meer) behandeld moet worden bijvoorbeeld als uw kat erg veel stress ervaart of niet goed mee kan/wil werken. Hier zitten voor u verder geen extra kosten aan verbonden.

Tijdens de trimbeurt zal ik bij uw kat (of kleine hond)
- Als eerst de nagels knippen. Geen nagels knippen is niet trimmen!
- De vacht/huid wordt gecontrolerd. Ook de ogen,oren en neus.
- De vacht behandeling, dit wordt van tevoren met u besproken.
Uw kat wordt met veel liefde en aandacht door mij behandeld. Hierbij vind ik dat het belangrijk is dat vooral uw kat (of hond) zich prettig voelt.

In uitzonderlijke gevallen komt het toch voor dat uw dier zich echt niet laat trimmen en kan het daarom een uitkomst zijn dit toch onder sadatie te laten doen. Dit heeft uiteraard geen voorkeur maar kan wel een oplossing zijn. In zo'n geval kan ik hierbij de hulp inschakelen van mijn vaste dierenarts Mobi-Dierenarts.
Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.


Prijzen

Ieder dier heeft een andere behandeling nodig, lang haar, kort haar, ontwollen, scheren of puntjes knippen.
Bij ieder dier wordt er eerst gekeken wat er nodig is voordat we een behandeling gaan starten.
Bij een eerste trimbeurt is er vaak eerst een volledige behandeling nodig.

Ook is het mogelijk om uw dier onder narcose te behandelen. Mimos werkt hierbij samen met Mobi-Dierenarts om dit uit te kunnen voeren.

Behandeling Prijs
Trimmen basis (half)langhaar. nagels knippen, klitten en onderwol verwijderen. 30,-
Trimmen basis korthaar. nagels knippen, klitten en onderwol verwijderen 25,-
Toeslag extreem onderwol en/of klitten of scheren 15,-
Toeslag wassen en drogen 15,-
Toeslag vlooien, incl behandeling 10,-
Sanitaire Trim, alleen achterkant 15,-
Alleen nagels knippen 7,50
Oogjes vrij knippen 5,-
Konijnen, basis trimmen 25,-
Chippen 20,-
Sedatie/narcose bij dierenarts 30,-
Toeslag gebidsreiniging bij dierenarts vanaf: 63,55

Contact

Voor vragen of het maken van een afspraak neem gerust contact met mij op
Ramona Neuhuys

-->